charter_logo

De Charter App maakt uw ritten inzichtelijk, zelfs als ze worden uitgevoerd door ‘one way’ charters.

De DriversApp is het communicatiemiddel binnen uw vloot. Positiedoorgifte, ritlijstimplementatie of het registreren van activiteiten. Functionaliteiten die u controle en inzicht geven in uw bedrijfsvoering. Maar hoe gaat u om met ‘oneway’ charters? Voertuigen die buiten uw vloot staan, maar waar u wel zicht op wilt. Het is een bekend vraagstuk in de markt waar Data2Track invulling aan heeft gegeven met de FleetCharter module en app.

Ritverzoeken aanbieden binnen uw poule van ‘oneway’ charters

  1. De FleetCharter oplossing biedt de mogelijkheid om ritverzoeken per e-mail via uw TMS pakket aan te bieden binnen uw poule van oneway charters.
  2. De e-mail bevat een (url)link om een aangepaste versie van de DriversApp te downloaden. Deze afgeslankte versie geeft enkel inzicht in de rit-gegevens.
  3. De e-mail bevat een ‘hash’code. Deze tijdelijke code is het referentiepunt in uw organisatie en is zichtbaar op de kaart. De charter is middels de code te volgen en is benaderbaar via berichtenverkeer.
  4. De e-mail bevat laad- en los informatie, voorwaarden, facturatie gegevens en overige relevante informatie.

charter app op mobiel

Charter App in gebruik nemen

  1. Na het downloaden en automatisch installeren van de DriversApp kan de rit worden uitgevoerd door de charter op zijn toestel.
  2. Als de rit is uitgevoerd en alle taken zijn gedaan kan de rit worden afgerond door de ‘einde rit’ button in de DriversApp. De laatste data wordt teruggekoppeld naar kantoorzijde en de app wordt onbruikbaar voor de charter.
  3. De DriversApp kan verwijderd worden van het toestel of in de toekomst opnieuw worden ingezet voor een nieuwe rit.

3 mobielen met de Charter App

Afhandeling en verzamelen van de data

  1. Na het beëindigen van de rit zal de charter verdwijnen van de kaartweergave in FleetControl, de webportal aan kantoorzijde.
  2. De ritgegevens zijn teruggekoppeld aan het Transport Management Systeem voor verdere afhandeling.
  3. Afrekening is flexibel ingericht met een vast tarief  ‘per dag/of maand’ gebaseerd op gebruik. U betaalt dus nooit teveel.

Beeldscherm met een map

Uw Fleetmanagement inzichtelijk. Data2Track helpt u op weg.
Meer weten?