De AGR Cockpit 2.0, de toekomst in mestregistratie

Data2Track is al jarenlang de marktleider op het gebied van mestregistratie systemen voor vaste mest in Nederland. U Kent ons misschien van de innovatieve DriversApp, urenregistratie module, Tacho-interface, charter-oplossingen of TMS koppelingen, maar er is een hele grote groep hardwerkende mestvervoerders die gebruik maakt van onze hard- en software oplossingen in deze bijzondere markt. De nieuwe AGR Cockpit 2.0 is sinds kort gelanceerd. 

De digitale mestketen

De mestbranche is een roerige branche. Er is bijzonder veel regelgeving omtrent het vervoer van (vaste) mest. De Mestketen zal verder worden gedigitaliseerd en regels worden verder aangescherpt door de minister van LNV. Er is een flinke efficiency slag te slaan, de kwaliteit van data moet omhoog en de overheid wil meer controle uitoefenen op het proces. En ook al is nieuwe regelgeving tot op heden uitgesteld tot 2022, de ingrijpende veranderingen zullen snel een doorgang vinden.

Doorontwikkeling

Data2Track heeft een verplichting naar haar klanten dit soort veranderingen nauw te volgen en hierop in te spelen als dit nodig blijkt. Onze systemen voldoen ruimschoots aan wat er gevraagd wordt vanuit de autoriteiten, maar Data2Track heeft er wel voor gekozen haar boordcomputer alvast verder door te ontwikkelen. In het kort houdt dit in dat het systeem technisch hetzelfde werkt, maar door de implementatie van een nieuw besturingssysteem (Android) zijn er voor in de toekomst veel meer mogelijkheden. We gaan vanaf heden gebruik maken van de Data2Track D2Tpro Tablet, onderdeel van de AGR Cockpit 2.0.

D2Tpro Tablet

De eerste generatie AGR boordcomputer terminals worden al vele jaren nagenoeg ongewijzigd ingezet voor het verwerken van mestbonnen bij het vervoer van vaste mest. Ze hebben een heavy-duty design en zijn betrouwbaar in gebruik. Deze informatie is het uitgangspunt geweest voor de toen nog nieuw te ontwikkelen 2e generatie terminals. Wat is er nieuw en beter aan de nieuwe D2TPro boordcomputer:

AGR-monitor

  • Krachtiger en razendsnel door de Octa-Core processor.
  • Android besturingssysteem die veel beter benaderbaar is voor updates of support.
  • Ingebouwde GPS en GPRS module maakt externe antennes overbodig.
  • Meer mogelijkheden tot uitbreiding met een TMS-koppeling, urenregistratie of tacho-interface.
  • Is volledig compatibel met oudere systemen. De werking is exact hetzelfde, de gebruikerservaring beter.
  • Mogelijkheid andere apps te draaien op de D2TPro Tablet. Dit maakt het mogelijk de vooraanmelding die waarschijnlijk in een aparte app gedaan dient te worden vanaf 2022 op één device te doen.

1e generatie

De huidige AGR cockpit die dagelijks bij duizenden voertuigen wordt ingezet zal gewoon operationeel inzetbaar blijven. Data2Track zal hierop ook support blijven leveren en grote delen van de huidige installatie zijn compatibel met de nieuwe D2TPro Terminal. Goed nieuws dus!

Meer Weten?

Meer informatie over de nieuwe Data2Track AGR Cockpit 2.0 is terug te vinden op de product pagina.

Neem contact op