HTH Transport, de full truck load specialist uit Ermelo, ging recent werken met de innovatieve DriversApp van Data2Track. “HTH is een sterk bedrijf met een sterk netwerk en maakt onderdeel uit van Vierhouten Groep,” vertelt Gert Nout, directeur van het bedrijf. “Wij rijden hoofdzakelijk volle vrachten. Efficiency en snelheid zijn voor ons belangrijk, daarmee maken wij het verschil. We moeten daarom wel verder digitaliseren”. HTH Transport heeft 21 trekkende eenheden, 38 trailers en 30 medewerkers.

Digitalisering staat hoog op de agenda binnen de transportbranche, zo ook bij HTH. “Alles zit in een stroomversnelling, je ziet het om je heen. Het hele administratieve proces wordt sneller, papierloos en daardoor beheersbaar. Het landschap verandert enorm, de traditionele rol van de transporteur dus ook. De daadwerkelijke wielen, het van A naar B rijden, wordt steeds minder belangrijk. Voor de zelfstandige transporteur neemt de markt af. De toegevoegde waarde zit niet in wielen maar in procesverbeteringen.”

FleetTime, het is even wennen.

Naast de DriversApp maakt HTH ook gebruik van FleetTime en FleetTacho, de urenregistratie- en tachograaf module van Data2Track. “Overzicht en diepte is belangrijk in een softwarepakket, maar het moet wel eenvoudig in gebruik zijn. Daarom maken we nu langzaam de transitie van handgeschreven dag-staten naar volledige digitale registratie door de chauffeur zelf. Hij moet hiervoor zijn activiteiten ingeven op zijn smartphone. Zodra onze chauffeurs hier klaar voor zijn, maken we de migratie. Het is even wennen maar uiteindelijk een vereenvoudiging met minder kans op fouten en veel sneller”.

In gebruik.

De afdeling Planning bij HTH moest ook wennen, maar is inmiddels enthousiast over de veranderingen. Zij maken nu gebruik van FleetControl, de fleetmanagement webportal van Data2Track. “Het is voor mij een verademing om in één oogopslag te kunnen zien waar onze chauffeurs zijn en wat ze gedaan hebben,” licht een van de planners toe. “Dat maakt plannen gemakkelijk en zorgt dat we flexibel zijn. Ook de rij- en rusttijden zijn inzichtelijk, dat was vroeger echt een probleem. Verder maak ik veel gebruik van de berichtenmodule. Enorm handig om direct in verbinding te staan met de chauffeur, ook voor hem. Zijn vraag staat gelijk op mijn scherm en hij krijgt vrijwel direct antwoord.”

De Toekomst?

De toekomst ziet HTH met vertrouwen tegemoet. Gert Nout: “25 jaar geleden zeiden ze dat er na 10 jaar geen kleine transportbedrijven meer zouden zijn, maar ze zijn er nog steeds. Kleine, betrokken zelfstandigheid blijft altijd bestaan. De markt is er deels afhankelijk van. Wij geloven dat wij met deze grootte, circa 30 eenheden, goed zitten. Korte lijnen, de juiste kantoorafstemming en behoud van het familiaire gevoel. De koppeling tussen ons TMS systeem en Data2Track past goed, kraakt niet en barst niet uit z’n voegen. Wij kunnen onze ritten digitaal vanuit het TMS pakket inschieten in de Driversapp. De rit kan daarna afgewikkeld worden door de chauffeur en de terugkoppeling met foto’s komt weer binnen in ons TMS systeem. De cirkel is rond.”

Neem contact op