Wat is Fleet management?

Alle communicatie tussen kantoorzijde en chauffeur kan je slimmer, efficiënter, overzichtelijker en effectiever beheren. En dat begint met overzicht en controle over het wagenpark. Dat is de basis van een goede oplossing. Een goede fleet management oplossing voorziet hierin, maar heeft ook aandacht voor de chauffeur. Met eenvoud, directe communicatie en met minimale input van de chauffeur dient een fleet management oplossing een chauffeur te dienen in plaats van extra werk te geven.

Inzicht in het wagenpark

Alle voertuigen op kaart, real-time inzichtelijk en direct benaderbaar.

Lees meer

Tijdsbesparing

Betere beheermogelijkheden van de vloot zorgt voor besparingen.

Lees meer

Voertuig- en chauffeursdata

Optimaliseer uw workflow door data gericht in te zetten.

Lees meer

Digitale dag- en weekstaten

Digitale urenregistratie, geautomatiseerd en volgens CAO.

Lees meer

Digitaal uitlezen Tachograaf

Remote download van chauffeurskaart en massageheugen.

Lees meer

Interfaces en integraties

Communiceer direct met uw Transport Management Systeem.

Lees meer

Service en support

Verbeter uw algemeen serviceniveau van uw organisatie.

Lees meer

Meer weten?

Neem contact op

met Data2Track

Adequaat schakelen en efficiënt werken met inzicht in het wagenpark

Met behulp van een hardware modem, aangesloten in het voertuig, of met een smartphone of tablet geplaatst in de cabine, is het mogelijk GPS posities op te halen en te tonen op een kaart. Een real-time voertuig volg- en traceer systeem dus, dat getoond wordt in een webportaal met tal van functionaliteiten. Bekijk routes terug, maak POI’s aan, start-stop data, detailrapporten of bekijk activiteiten terug. Het zijn functionaliteiten die het leven makkelijk maken maar essentieel zijn om een vloot professioneel te beheren. FleetControl, het webportaal van Data2Track is zo’n commando centrum waaruit planners controle en inzicht hebben in het wagenpark.

In grote lijnen

 • Voertuigen real-time inzichtelijk op de kaart.
 • Data-driven voertuig informatie om betere keuzes te maken.
 • Één interface waar alles samenkomt. Het epicentrum van de organisatie.
Kom meer te weten over Fleet control!
Efficiënt werken door inzicht
Tijd- en geldbesparing door volledige digitalisatie

Tijd- en geldbesparing door volledige digitalisatie

Met inzicht en betere beheermogelijkheden van de vloot is tijdsbesparing een hele prettige bijkomstigheid. Directe communicatie met de chauffeur op persoonlijk niveau middels een berichten module, of het beter inplannen van mens en materieel is veel gemakkelijker met een fleet management oplossing. En met verdere integratie met bijvoorbeeld een Transport Management Systeem (TMS) kunnen ritten aangeboden worden en volgens gestelde criteria weer teruggekoppeld worden. Volledige digitalisatie met een druk op de knop. Dat bespaart veel tijd en geld.

In grote lijnen

 • Rechtstreeks contact met de berichten module
 • Efficiënter inspelen op situaties binnen de fleet
 • Verdere integratie en volledige digitalisatie met TMS-interfaces
 • Tijd- en geldbesparing

Waardevolle data over voertuigen en chauffeurs

Door een koppeling te maken met de CAN-Bus van het voertuig kan waardevolle data worden verzameld. En deze voertuig- en chauffeur-gerelateerde data zijn in te zetten om interessante statistieken te creëren en weer te geven. Een Fleet management oplossing is natuurlijk ook bedoeld om huidige processen en werkwijzen te verbeteren en/of te optimaliseren. Hoe gaan chauffeurs om met cruise-control, remgedrag, acceleratie, uitrollen of koppel? Hier zijn vaak enorme stappen te zetten voor organisaties. Ongeveer een derde van de kosten binnen logistieke organisaties is gebaseerd op brandstofgebruik. Een goede fleet management oplossing geeft inzicht en stipt verbeterpunten aan. De FleetFMS module van Data2Track geeft uitgebreid inzicht in dit soort belangrijke data.

In grote lijnen

 • Voertuig gerelateerde data
 • Chauffeur gerelateerde gebruikers data
 • Brandstofverbruik rapportages
Bespaar kosten!
Waardevolle informatie over voertuigen en chauffeurs
Real-time inzichten van activiteiten

Real-time inzichten van activiteiten

Een boordcomputer app kan natuurlijk ook gebruikt worden om real-time uren te verantwoorden voor chauffeurs. Geen papieren dag- of weekstaten meer, maar real-time ingave van activiteiten zoals laden, lossen, overnachten of sanitair. Direct inzichtelijk voor kantoorzijde en met automatisch berekende onkostenvergoeding volgens geldende CAO. Direct klaar om aan te leveren bij de salarisadministratie. Minimale inspanning voor chauffeurs, direct inzichtelijk voor kantoorzijde. Een kant van Fleet management wat verder gaat dan alleen beheer van de vloot. FleetTime is de urenregistratie module van Data2Track en bijzonder veelzijdig bij dagelijks gebruik.

In grote lijnen

 • Digitale dag- en weekstaten
 • Automatische berekening van onkosten (CAO)
 • Direct aan te leveren bij salarisadministratie (.csv export)

Digitaal uitlezen van de tachograaf

Geen bonnetjes meer draaien of met een usb-stick langs alle voertuigen gaan. Een bijzonder tijdrovende klus die met een goede fleet management oplossing tot het verleden behoort. Het massageheugen en de chauffeurskaart data wordt automatisch op gezette tijden gedownload en veilig opgeslagen op de database. En die database is weergegeven in de tacho-module binnen het webportaal. Actuele rij- en rusttijden kunnen inzichtelijk worden gemaakt voor de chauffeur op de boordcomputer app, detailrapportages of bijvoorbeeld overtredingen zijn inzichtelijk voor kantoorzijde. (DDD) bestanden zijn natuurlijk te downloaden voor een extra papieren administratie en het DDD-Dashboard geeft een helder overzicht van de status van alle downloads.

In grote lijnen

 • Geautomatiseerd downloaden van DDD-bestanden
 • Inzicht in overtredingen of km-rapporten
 • Actuele rij- en rusttijden voor chauffeurs
Tijd besparen? Bekijk meer informatie
Digitaal uitlezen van de tachograaf
Communicatie tussen systemen

Communicatie tussen systemen met behulp van API-interfacing integraties

Fleet management is maar één onderdeel binnen de transportbranche. Digitalisatie is het nummer 1 agendapunt voor transportorganisaties in Nederland En dan met name de koppeling tussen de verschillende systemen die gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Transport Management Systemen (TMS), Warehouse Management Systemen (WMS) en Salarispakketten. Met API-interfacing integraties is het mogelijk om dit soort systemen met elkaar te laten communiceren. Zo kan een ritlijst worden verstuurd vanuit een TMS, worden afgehandeld in een boordcomputer app (FMS) en weer worden teruggekoppeld aan het TMS. Een Fleet management oplossing is pas compleet als deze functioneert als een onderdeel in de keten, en niet als een standalone product.

In grote lijnen

 • API integratie mogelijkheden
 • Maatwerk aanpassingen ten behoeve van de workflow
 • Keten oplossing i.p.v. standalone

Service en support

Een Fleet management oplossing verbetert het algemeen serviceniveau van de organisatie. Meer inzicht en beter beheer van mens en machines brengt kennis binnen het bedrijf. En dat straalt af naar chauffeurs, met een heldere workflow met minder kans op fouten. Maar ook het serviceniveau naar klanten neemt toe. Voertuigen, Estimated Times of Arrival (ETA’s), wachttijden of andere gerelateerde data zijn direct inzichtelijk. Wel zo makkelijk voor opdrachtgevers.

In grote lijnen

 • Betere workflow
 • Beter algemeen serviceniveau
 • Minder kans of fouten
Meer informatie of advies?
Service en support
Uw Fleetmanagement inzichtelijk. Data2Track helpt u op weg.
Contact opnemen