De Chauffeurs app, vol met functionaliteiten.

De chauffeurs app, het alternatief voor de traditionele boordcomputer en inmiddels gemeengoed geworden in de transportbranche. In 2012 geïntroduceerd door Data2Track is de DriversApp een volwaardig alternatief geworden naast de bekende inbouwsystemen. En zeer uitgebreid, met berichtenmodule, ritlijstkoppeling, urenregistratiemodule, rij- en rusttijden en rijstijl analyse mogelijkheden. Het is een betaalbare oplossing die flexibel is en eenvoudig in te richten is op smartphone of tablet. Geen wonder dat de populariteit van de DriversApp, maar van boordcomputer apps in algemene zin, enorm toe blijft nemen.

Meer over de DriversApp
Chauffeurs app op de mobiel

Urenregistratie app voor chauffeurs

De transportbranche draait op efficiency. Tijd is geld en digitalisering is het toverwoord. Gek genoeg werkt het merendeel van de branche nog met papieren dag- en weekstaten. In plaats van een aparte ‘urenregistratie chauffeurs app’ is het met de Data2Track DriversApp mogelijk om modulair de FleetTime urenregistratie app module te activeren. Daarmee kan een chauffeur zijn activiteiten verantwoorden via het activiteitenscherm. Laden, lossen of overnachten, de chauffeur geeft het in en de data wordt real-time doorgezet naar kantoorzijde. Daar worden de uren en de afwezigheidsvergoeding automatisch volgens CAO berekend en klaar gezet voor de salariëring. Bij middelgrote transportbedrijven scheelt dit soms 1fte per maand!

Meer over urenregistratie

Ritlijst koppeling met de chauffeurs app

Het koppelen van verschillende digitale systemen is ‘the next big thing’ in de transportwereld. Een koppeling tussen het Transport Management Systeem (TMS) en de Fleet Management oplossing (FMS) is cruciaal geworden. Je wilt immers je ritlijsten vanuit het TMS direct door kunnen schieten naar de boordcomputer app (FMS). De Ritlijst wordt in gebruik genomen en afgehandeld door de chauffeur (op de chauffeurs app) en vervolgens weer teruggekoppeld naar het TMS pakket. Het hele proces wordt hiermee door verschillende systemen behandeld in een naadloze integratie. Met de Data2Track DriversApp zijn de mogelijkheden eindeloos.

Meer weten?

Berichtenmodule in de chauffeurs app

Communicatie via ritlijsten, via verplichte routing in vragenpaden, maar het belangrijkste blijft de communicatie met kantoorzijde. Een ‘hotline’ verbinding met de planning om snel in te kunnen spelen op de actuele situatie. Bijvoorbeeld inzake verkeersinformatie, wachttijden of veranderingen in de planning. De Data2Track DriversApp is een chauffeurs app die dit mogelijk maakt. De berichtenmodule geeft helder inzicht in de chauffeurs app en zorgt ervoor dat de chauffeur meestal direct antwoord kan verwachten.

Neem contact op
Mobiele telefoon met de chauffeurs app

Rij- en rusttijden app

Staat de DriversApp in verbinding met de tacho interface (hardware installatie), dan heeft de chauffeurs app de mogelijkheid rij- en rusttijden vanuit de tacho weer te geven op de DriversApp. 

De chauffeur kan dan gemakkelijk terug zien hoelang er nog gereden mag worden en wanneer er rust gehouden dient te worden. Een handige feature in de chauffeurs app die gebruikt wordt in combinatie met het op afstand digitaal uitlezen van de tachograaf.

Computer met de chauffeurs app met daarnaast een vrachtwagen

Rijstijlanalyse 

Digitalisering binnen de transportbranche is o.a. bedoeld om kostenbesparingen te realiseren. Het goed analyseren van de data is cruciaal om verbeteringen door te voeren. De rijstijlanalyse op de DriversApp boordcomputer app maakt dit mogelijk. Een hardware matige koppeling met de Can Bus van het voertuig maakt van de DriversApp ook een rijstijlanalyse app. Hoe accelereert een chauffeur? Wat is het remgedrag? Hoelang loop het voertuig stationair en hoe staat dit in verhouding tot andere chauffeurs binnen de organisatie. Tel dit bij elkaar op, maak er statistieken van en ga naar aanleiding van de data verbeteringen doorvoeren in de organisatie en op chauffeursniveau. Het is allemaal mogelijk met de rijstijlanalyse binnen de Data2Track boordcomputer app.

De chauffeurs app; het alternatief op de traditionele boordcomputer

Kiest u nog voor een vaste boordcomputer, of voor de flexibiliteit van een boordcomputer app? De DriversApp is compleet, modulair in te stellen op uw wensen, kent dezelfde, zo niet meer functionaliteiten t.o.v. de vaste boordcomputer en is beschikbaar voor een fractie van de prijs. Niet voor niks maakt Data2Track een enorme groei door. Kies voor een chauffeurs app, de flexibele boordcomputer in uw vrachtwagen die in contact staat met het webportaal op kantoorzijde, die eenvoudig per organisatie in te stellen is en gekoppeld is met uw TMS pakket. Vraag een demo aan en neem contact op met Data2Track voor meer informatie.

Met eigen ogen zien?

Neem contact met ons op en ervaar de veelzijdigheid, flexibiliteit en kostenbesparing die een boordcomputer app voor uw organisatie en chauffeurs kan hebben.

Contact opnemen