Drivers App

De Drivers App zit boordevol slimme functionaliteiten en is persoonlijk in te richten naar de wensen van uw organisatie.

Eenvoudig in gebruik maar complex in haar mogelijkheden, flexibel, volwaardig en betaalbaar voor elke organisatie.

De Drivers App geeft uw chauffeur de tools die nodig zijn om efficiënt te werken.

En dat begint bij eenvoud en gemak. Na het inloggen met de chauffeursgegevens geven de grote buttons toegang tot veel gebruikte toepassingen zoals de berichtenbox, het activiteitenregistratie scherm, navigatie en ingeschoten ritopdrachten. Automatische koppelingen tussen bijvoorbeeld de ritopdracht en de navigatiesoftware maken de operatie gemakkelijk, snel en efficiënt.

Elke chauffeur kan gebruik maken van de Drivers App zonder een handleiding raad te plegen.

Real-time communicatie en dataverwerking tussen chauffeur en backoffice in de breedste zin van het woord, dat is wat wij dagelijks bieden aan onze klanten.

De Drivers App is zowel een ontvanger als verzender van deze data, handig verwerkt in een gebruiksvriendelijke interface. Zoals de berichtenbox, waarbij de chauffeur in rechtstreeks contact staat met de planning, telefoonverkeer of nieuwe of gewijzigde laad- of losacties die middels een pop-up de chauffeur direct op de hoogte brengt. Een Real-time koppeling tussen de kantoorzijde en de Drivers App dus. Het stelt u in staat de juiste beslissing te nemen op het juiste moment.

Het is met de Drivers App mogelijk orders, ritten of bijvoorbeeld emballage te registreren, of maatwerk vragenpaden te creëren voor uw chauffeurs.

Voertuig- en trailerinspectie, het aftekenen van vrachtbrieven, (Proof Of Delivery) of een foto maken van schades, het is allemaal mogelijk met als doel sneller, beter maar met name foutloos te kunnen opereren. Echte efficiency zit hem in details.

Een naadloze integratie tussen verschillende software pakketten is vaak de hoeksteen binnen een soepel draaiende digitale organisatie. En de Drivers App voorziet hierin.

Door onze jarenlange ervaring zijn de meeste koppelingen met de bekende TMS aanbieders reeds beschikbaar. Dat houdt in dat u uw ritlijsten rechtstreeks vanuit uw TMS pakket kunt inschieten naar de Drivers App en dat deze, na afhandeling door de chauffeur, ook weer netjes in uw TMS-pakket ontvangen wordt. Eventueel voorzien van naam, handtekening of foto’s van de CMR. Snel, digitaal en papierloos.

Geen dag- of weekstaten meer invullen voor uw chauffeurs, geen onnodige administratie, maar direct activiteiten invoeren in de Drivers App.

Alle data wordt real-time verwerkt en is inzichtelijk in *FleetTime, de urenregistratie module met CAO verloning. Laden, lossen, overnachten of tanken, standaard zijn er tal van activiteiten beschikbaar om uren te verantwoorden. Daarnaast kunt u zelf activiteiten aanmaken en toevoegen, zodat de urenregistratie is afgestemd op uw werkwijze en organisatie. Handig voor uw chauffeurs, doeltreffend voor uw organisatie.

De tachograaf koppeling geeft real-time Inzicht in rij- en rusttijden, beschikbaar voor chauffeur en kantoorzijde door middel van de bluetooth interface die in contact staat met de tachograaf.

Ook kan parallel hieraan de bestuurderskaart en het massageheugen schematisch worden gedownload. In de bijbehorende module *FleetFMS in onze webportal *FleetControl zijn de gedownloade gegevens terug te vinden en opgeslagen.

Via een bluetooth koppeling is het mogelijk CAN-bus data uit te lezen. Voertuig gerelateerde data is zodoende beschikbaar en in te zetten voor nauwkeurige analyse in de Rijstijl assistent.

Een handige tool die uw chauffeur actief ondersteunt zijn of haar rijstijl verder te verbeteren. Hoe gaat uw chauffeur om met acceleratie, cruise control en remgedrag? Hoe zuinig komen voertuigen van A naar B en hoe anticipeert een chauffeur? Het zijn vragen die door de rijstijl assistent beantwoord worden en door middel van kleuriconen of geluidssignalen worden doorgegeven aan de chauffeur.

Uw Fleetmanagement inzichtelijk. Data2Track helpt u op weg.