Data2Track is verhuisd naar een nieuw modern pand in Barneveld. Door de economische groei binnen de transportsector, maar met name de innovatieve apps die het bedrijf aanbiedt, is Data2Track flink gegroeid in 2017. Het bedrijf heeft daardoor meer capaciteit nodig.  

Data2Track levert slimme telematica oplossingen voor de transportsector. Onder andere transportbedrijven Van Rooijen, Steenbergen en Van den Brink maken gebruik van de oplossingen van Data2Track. Naast telematica oplossingen, biedt het bedrijf ook een urenregistratie pakket aan met het recent ontwikkelde FleetTime. Dit systeem zorgt voor direct inzicht in de gewerkte uren van de medewerkers van transportbedrijven.

Aanhoudende groei

Directeur Rob Bouwer is positief over de toekomst: “De transportsector blijft groeien en wij groeien daar gelukkig in mee. En dat is ook niet zo gek, onze oplossingen ondersteunen, ontzorgen en zijn enorm efficiënt. Die combinatie van factoren helpen onze klanten bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment. Cruciaal in deze snelgroeiende sector” aldus Bouwer.

Realiteit

Met haar wortels in Groot-Brittannië (voormalig Securicor) heeft het bedrijf een flinke omslag gemaakt in 2009. De focus kwam weer te liggen op de basis: transport van A naar B, positiebepaling, communicatie, navigatie en veiligheid. “We wisten dat we een nieuw product moesten ontwikkelen waarmee we ons konden profileren en wat met de tijd mee kon groeien. Nu in 2018 bieden we een van de meest innovatieve pakketten aan binnen de sector.”

Toekomst

Het nieuwe pand is de aftrap naar een mooie toekomst waarin Data2Track verder kan bouwen. Nu dus geen flinke koerswisseling als in 2009, maar een verdere verdieping van het huidige product. “Onze klanten bepalen in principe grotendeels de koers van Data2Track. Onze oplossingen moeten ten slotte bijdragen aan wat zij belangrijk vinden. Daarom leveren wij ook vaak maatwerk oplossingen.” Toch kijkt Data2Track al verder, de opkomst van elektrisch rijdende vrachtwagens en zelfs zelfrijdende vrachtwagens bijvoorbeeld. Dat is waarschijnlijk de volgende stap en ook dan zal Data2Track een rol van betekenis blijven spelen.