FleetControl Update / 220607-01

In dit webportal werken we dagelijks aan verbeteringen van het platform. Vragen en verzoeken van klanten worden vaak omgezet naar nieuwe functionaliteiten, maar we werken ook aan voorzieningen om het gebruikers makkelijker te maken. Vannacht heeft er een update plaatsgevonden en bij deze publicatie zijn ook enkele nieuwe features toegevoegd aan FleetControl.

 

1.0 Voertuigbeperkingen op gebruikersniveau

Binnen FleetControl is het mogelijk om rollen toe te kennen aan gebruikers. De gebruikersrol bepaalt het toegangsniveau van de gebruiker op het platform. Daarnaast is het mogelijk een ‘voertuigen beperking’ of ‘werknemer beperking’ in te stellen.

We hebben deze functionaliteiten verder uitgebreid met de ‘voertuiggroepen beperking’. Deze optie biedt de mogelijkheid om gemakkelijk aangemaakte voertuiggroepen aan gebruikers toe te kennen en andere uit te sluiten.

Ga naar Beheer/Gebruikers/Wijzigen om de optie in te schakelen. De aangevinkte voertuiggroepen zijn de groepen die zichtbaar zijn voor de gebruiker.

Voertuiggroepen_beperking

Belangrijk om te weten; nieuwe- of ontbrekende voertuigen/devices toevoegen aan een voertuiggroep werkt één op één door in de voertuiggroepen beperking.

 

2.0 Rij-rusttijden, direct op de kaart

De voertuigen-tab op de kaart heeft een ‘snelle toegang’ functionaliteit erbij gekregen naast de al bestaande mogelijkheid om direct activiteiten te bekijken. De Rij- en rusttijden zijn nu per chauffeur direct te bekijken. (deze functionaliteit is alleen beschikbaar als u gebruik maakt van de FleetFMS/FleetTacho module)

Ga naar Kaart/Voertuigen en selecteer de werknemer van toepassing. Gebruik de rechtermuisknop om snel toegang te krijgen in de Rij- en rusttijden.

Rijrusttijden_1

Het overzicht geeft uitgebreid inzicht in de actuele status van de rij- en rusttijden.